Tävlingarna arrangeras fredag 24 mars respektive lördag 25 mars. Väder och vind kommer att avgöra vilken dag som vi lägger de olika disciplinerna; Freeride respektive Slopestyle.

För er som befinner er i Åre under söndagen kommer vi att arrangera bokningsbara aktiviteter som ingår i anmälningsavgiften. Det kan röra sig om en två timmars lavinkurs, åkning med kända åkare, pryltest hos Åre Skidsport och Inlandet, hoppning på JumpYard med instruktörer etc.

Följ oss på Instagram för löpande nyheter och tävlingsinformation.

Slopestyle

Åkarmöte
16.00-16.30
Vi samlas i Rödkullens Värmestuga klockan 16.00 för genomgång. Viktigt att ni är på plats i tid. Bilar parkeras i Rödkullen.

Besiktning av parken
16.30-17.30
Besiktning av parken och genomåk för alla deltagare.

Slopestyle tävling i Garden
17.30-19.00
Vi kör sessionsformat i Garden. Du åker så många åk du vill och hinner under tävlingstiden. Ditt bästa åk räknas (Kids, 7-9 år, kommer alla 1:a med positiv domarfeedback).

Käk å’D kommer att ha öppet under kvällen och speakersen Felkan & Julius kommer att se till att stämning är på topp. Ta med familj och vänner!

Kommentar från tävlingsledningen: Tider är preliminära och bestäms baserat på väder och hur många åkare vi blir. Ändringar meddelas via Instagram

Anmäl dig här

Freeride

Åkarmöte
08.30-09.00
Vi samlas i domarområdet (mitt i Hamrebacken). Ta Duveds Linbana upp och åk ner första branten så kommer du se domartält etc.

Besiktning av Paradiset
09.00-10.00
Området som ligger ”skiers right” när man åker ner från Duveds Linbana. Ta er tid och planera er åk tillsammans med föräldrar och kompisar.

Freeride tävling, Hamrebacken, Duved
11.00-16.00
Här går det att hitta en del roliga klippor att droppa, men även enkla linjeval som passar alla våra åkare som vi har med på Snowboardhänget. Åkaren försöker göra ett så bra och kul åk som möjligt. Mer info finns på All Mountain Masters Instagram, där huvuddomare David Kantermo går igenom hur Freeride fungerar och bedöms. Bra hängytor och försäljning av hamburgare/korv kommer att finnas vid målområdet.

Prisutdelning & Bankett
16.00-19.00
Prisutdelning och middagsbankett i Hamrestugan. Föräldrar är inte med på banketten, men så klart med och applåderar vid prisutdelning. Föräldrar kan beställa burgare men av platsbrist kan vi behöva hänga lite utanför.

Kommentar från tävlingsledningen: Tider är preliminära och bestäms baserat på väder och hur många åkare vi blir. Ändringar meddelas via Instagram

Anmäl dig här

AKTIVITETSDAG

Välj mellan massor av roliga aktiviteter på söndagen (begränsat med platser, först till kvarn)

Anmäl till Aktivitet
Anmäl till Tävling