Vad är AMM?

AMM (All Mountain Masters) blir en återkommande tävlingshelg där två grenar ingår;

Freeride
Freeride innebär åkning i naturlig terräng på en bergssida som erbjuder flera olika kreativa linjeval. Man blir bl.a. bedömd på kontroll, linjeval och lekfullhet.

Slopestyle
Slopestyle sker i Garden parken, i Åre och arrangeras i sessionformat. Här åker deltagarna under 1 timme och domarna bedömer hela tiden åkarna utifrån ett antal kriterier.

Var kommer tävlingen att gå av stapeln?

Slopestyletävlingen hålls i Bräcke och Freeridetävlingen kommer att avgöras i Duved. Tävlingsledningen kan dock besluta att ändra arena dagarna innan baserat på väder och snötillgång. Vi arbetar på olika scenarier beroende av förutsättningarna och kommer i början av 2023 att presentera tre olika åk. Det är av stor vikt att den valda fjällsidan ger säker åkning, innehåller flera olika linjeval för olika åldrar och nivåer, ligger i nära anslutning till lift och inte minst ger möjlighet för publik att komma och titta.

Kan alla delta?

Ja, alla killar och tjejer mellan 7-16 år kan delta i tävlingen i klasserna skidor och snowboard. Det viktigaste är att det ska vara kul att delta och åkningen kommer vara på olika nivåer. Så är du sugen på att testa och kan åka alla backar i pisten, gillar att hoppa och åka i skogen, då är detta tävlingen för dig!

Vad ingår i priset?

I priset 850 kr ingår medverkan i tävlingarna Freeride och Slopestyle, banketten, goodiebag, 2 timmar hopptid på JumpYard och möjlighet att delta i de bokningsbara aktiviteter (först till kvarn) som vi arrangerar på söndagen.

Behöver vi liftkort?

Ja, köps hos skistar.se

Ingår logi?

Nej, logi ingår inte. Detta ombesörjer man själv. Det finns en rad olika alternativ och vi rekommenderar några av dem här på hemsidan (se här för info om logi).

Blir det en åldersindelning?

Ja, vi kommer dela in åkarna i ålder, kille/tjej, sport samt gren. Grupperingen justaras efter antal delatagare. 

Får man tillbaka pengarna om man får förhinder?

Förstås, om du avbokar före 1 februari får du tillbaka hela avgiften vid uppvisande av läkarintyg. Avbokar du efter 1 februari återbetalar vi 50% av avgiften.

Var samlas vi respektive morgon och vilka tider?

Vi kommer att skicka ut mer detaljerad information om var, när, hur (till angiven E-mail adress) dagarna innan. Att delta i morgonsamlingen är obligatoriskt för samtliga åkare och föräldrar och ni får räkna med ganska långa dagar dvs tidig start. Alla deltagare behöver ha målsmans godkännande för deltagande.

Var arrangeras banketten?

Banketten arrangeras på Restaurang Hamre (Duved).

Finns det någon karta över området?

Vi kommer att fyllla i mer info om olika områden. Men här ser ni en överblick över Åre som by och vart de olika tävlingarna går.

Ställ gärna nya frågor till oss om du känner att det saknas svar. Det underlättar för alla och vi uppdaterar löpande om vi ser att det finns ett behov av mer information.